Flamberad Fläskfilé med fransk senapssås 4 p
760 g fläskfilé från Bergs Linderödsgris
150 g färska champinjoner
1 st schalottenlök
2 msk dijonsenap
4 dl vispgrädde
0,75 dl vitt vin
5 cl konjak
30+30 g smör
2+2 msk vetemjöl
hackad bladpersilja.
Skär filén i 8 st bitar. Banka ut dem lite lätt, till en medaljong. Gör en kryddblandning med 2 tsk salt, ½ tsk svartpeppar, ½ tsk malen ingefära och ½ tsk rosmarin.
Finhacka löken, skiva svampen och fräs det i 30 g smör på svag värme tillsätt senap och flambera i konjaken. Pudra över 2 msk mjöl och slå på grädden. Låt det koka ihop under tiden som köttet steks.
Krydda köttet och panera det i ca 2 msk mjöl, stek varsamt i 30 g smör.
Ta upp köttet och håll det varmt. Slå vinet i stekpannan och låt det koka ihop nån minut blanda ner det i såsen.
Lägg i köttet i såsen och låt det koka upp. Tillsätt den hackade persiljan.
Servera med ris eller pressad potatis.